Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023 - 2052000

Toscane

 

Denk je aan Toscane, dan denk je eigenlijk vrijwel direct aan heuvels, cipressen, huizen op de toppen van de heuvels. Maar ook aan Pisa, Florence, Lucca, Cortona, Montepulciano en de kust.

Toscane blijft prachtig in vele opzichten. De natuur die varieert van het heuvellandschap met de kenmerkende cipressen tot glooiende heuvels en de aardetinten van de Crete Senesi.

Niet alleen prachtige steden, landschappen, maar ook heel veel cultuur en kunst en ruimte voor ontspanning zoals fietsen (ook e-bikes te huur) en wandelroutes vind je in Toscane. Bij Homes to Remember hebben we al vele jaren een uitgebreid aanbod van vakantiewoningen in Toscane, van waaruit je de omgeving kunt verkennen, of gewoon genieten bij het zwembad.

Toscane

  • Een van de mooiste en bekendste streken van Italië.
  • De prachtige natuur die varieert van het heuvellandschap met de kenmerkende cipressen tot glooiende heuvels met zijn aardetinten van de Crete Senesi.
  • De beroemde cultuursteden zoals Florence, Siena, Pisa, Lucca en de pittoreske dorpjes zoals San Gimignano. 
  • De Chiantistreek, tussen Florence en Siena, met zijn uitgestrekte wijnvelden zijn voortreffelijke wijn, maar ook de wijnen uit het zuidelijker gelegen Montepulciano en Montalcino behoren tot de besten van Italië.
  • De uitstekende keuken met gebruik van veel verse streekgebonden producten. Op de menukaart vind je vooral veel vlees, zoals de Bistecca alla Fiorentina: een T-bone steak die even wordt dichtgeschroeid op houtskoolvuur. De chingiale, wildzwijn, dat in de uitgestrekte bossen leeft, wordt ook veel verwerkt in heerlijke pastasausen.
  • Goede bereikbaarheid, in anderhalve dag ben je in Toscane met de auto, binnen een dag met de trein en met het vliegtuig binnen 2 uur in Pisa, Florence of Bologna.
  • Groot aanbod vakantiehuizen in Toscane via Homes tot Remember, veelal met zwembad.

Florence

Florence is het culturele middelpunt van Toscane. Bezoek vanuit je vakantiehuis deze prachtige stad met zijn prachtige Duomo, de Santa Croce, met fresco's van Giotto en de beroemde schilderijen in het Palazzo Uffizi. Naast de cultuur is Florence ook de winkelstad bij uitstek, rondom de Santa Croce zijn veel leerbewerkers en leerwinkels gevestigd, op de Ponte Vecchio kun je terecht bij een van de vele juweliers die hier sinds eeuwen gevestigd zijn. Florence: een stad waar je niet snel raakt uitgekeken.

Chianti

De bekendste streek van Toscane is de Chianti, vanwege haar schoonheid en de voortreffelijke wijnen. De wijnroute Chiantigiana leid je via kronkelende wegen door het prachtige Chianti-landschap. Aan deze route liggen de prachtige plaatsjes Radda in Chianti, de hoofdstad van de Chianti Classico Greve in Chianti, het middeleeuwse Castellina in Chianti en Gaiole in Chianti. 

Sport

Wandelen en fietsen wordt veel gedaan in Toscane, zowel of de racefiets als op de (e)mountainbike. Er zijn echter geen of nauwelijks fietspaden. Fietsen doet men in Toscane hoofdzakelijk op de doorgaande weg. De Italiaanse automobilisten zijn hieraan gewend en houden goed afstand van de fietsers. Er zijn diverse golfterreinen in Toscane waaronder de Castelfalfi Golfclub in Montaione, met 27 holes.

 

 

Voorbeelden van vakantiewoningen in de regio Toscane

Vergelle, 7 appartementen voor 2 tot 6+2 personen

San Giovanni d'Asso - agriturismo

7 appartementen
2 - 6 personen
1 en 2 slaapkamers
begane grond
1e etage

Rigone in Chianti, 5 appartementen voor 4-5 personen

Montaione, agriturismo

5 appartementen
4+1 personen
2 slaapkamers
begane grond+1e etage
80m2 - 65m2

Podere La Quercia, appartement Acero 4+1 personen

Cortona

4+1 personen
2 slaapkamers
2 badkamers
85m2
begane grond
Bekijk alle woningen in Toscane