Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023 - 2052000

Toscane

Op deze pagina vind je achtergrondinformatie en tips over het mooie Toscane. J kunt ook direct naar ons aanbod om zo het perfecte vakantiehuis in Toscane te vinden. 
Wij bieden ook vakantiewoningen en agriturismo's aan in andere streken van Italië.

Kijkt vooral rustig rond voor een mooi vakantiehuis in Toscane. Je kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor advies. Alle vakantiehuizen en accommodaties van Homes to Remember zijn door ons persoonlijk met zorg geselecteerd en voldoen aan onze strenge criteria van onder meer comfort en een rustige ligging.

Waarom Toscane?

  • Een van de mooiste en bekendste streken van Italië.
  • De prachtige natuur die varieert van het heuvellandschap met de kenmerkende cipressen tot glooiende heuvels met zijn aarde tinten van de Crete Senesi.
  • De beroemde cultuursteden zoals Florence (Firenze), Siena, Pisa, Lucca en de pittoreske dorpjes zoals San Gimignano. 
  • De Chiantistreek, tussen Florence en Siena, met zijn uitgestrekte wijnvelden zijn voortreffelijke wijn, maar ook de wijnen uit het zuidelijker gelegen Montepulciano en Montalcino behoren tot de beste van Italië.
  • De uitstekende keuken met gebruik van veel verse streekgebonden producten. Op de menukaart vindt u vooral veel vlees, zoals de Bistecca alla Fiorentina: een T-bone steak die even wordt dichtgeschroeid op houtskoolvuur. De chingiale, wildzwijn, dat in de uitgestrekte bossen leeft, moet u zeker gegeten hebben. Chingiale wordt ook veel verwerkt in heerlijke pastasausen.
  • Goede bereikbaarheid, u bent in anderhalve dag in Toscane en met het vliegtuig binnen 2 uur in Pisa, florence of Bologna.
  • Groot aanbod vakantiehuizen in Toscane, veelal met zwembad.

Florence

Florence is het culturele middelpunt van Toscane. Bezoek vanuit uw vakantiehuis deze prachtige stad met zijn prachtige Duomo, de Santa Croce, met fresco's van Giotto en de beroemde schilderijen in het Palazzo Uffizi. Naast de cultuur is Florence ook de winkelstad bij uitstek, rondom de Santa Croce zijn veel leerbewerkers en leerwinkels gevestigd, op de Ponte Vecchio kunt u terecht bij een van de vele juweliers die hier sinds eeuwen gevestigd zijn. Florence: een stad waar u niet snel raakt uitgekeken.

Chianti

De bekendste streek van Toscane is de Chianti, vanwege haar schoonheid en de voortreffelijke wijnen. Vanuit uw vakantiehuis kunt u de Chiantigiana rijden, deze route leidt u via kronkelende wegen door het prachtige Chianti-landschap. Aan deze route liggen de prachtige plaatsjes Radda in Chianti, de hoofdstad van de Chianti Classico Greve in Chianti, het middeleeuwse Castellina in Chianti en Gaiole in Chianti.  

Sport

Vanuit je vakantiehuis kun je zowel in de Chianti maar ook in de Crete Senesi prachtige wandelingen maken. Ook wordt er veel gefietst in Toscane, zowel of de racefiets als op de mountainbike. Er zijn echter geen of nauwelijks fietspaden. Fietsen doet men in Toscane hoofdzakelijk op de doorgaande weg. De Italiaanse automobilisten zijn hieraan gewend en houden goed afstand van de fietsers. Er zijn diverse golfterreinen in Toscane waaronder de Castelfafi Golfclub in Montaione, met 27 holes.

 

De prachtige natuur die varieert van het heuvellandschap met de kenmerkende cipressen tot glooiende heuvels met zijn aarde tinten van de Crete Senesi.

 

Voorbeelden van vakantiewoningen in de regio Toscane:

Agriturismo Montescudaio 3 apt voor 2+1 pers.

Montescudaio

3 appartementen
2+1 persoon
1 slaapkamer
1 badkamer
begane grond

Agriturismo Vergelle 7 apt 2 - 4+2 personen

San Giovanni d Asso

7 appartementen
2 - 6 personen
1 en 2 slaapkamers
begane grond
1e etage

Casa Santa Laura 9 apt. 2 - 6 personen

Massa Marittima

9 appartementen
2 - 6 personen
1-3 slaapkamers
begane grond, 1e en 2e etage
lift
Bekijk alle woningen in Toscane