Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023 - 2052000

Wat te doen op vakantie in Toscane?

Wie eerder in Toscane was heeft plaatsen zoals Siena, Florence, Lucca en Pisa hoogstwaarschijnlijk al eens gezien. Zeer de moeite waard, en aan te bevelen, maar onderstaande plaatsen zijn dat zeker ook. Je kunt bijna ongelimiteerd op vakantie naar Toscane: er is altijd wat anders te vinden en te doen in alle seizoenen: historie, sportief bezig zijn of heerlijk eten. Van eenvoudig tot luxe. Hieronder 5 speciale tips om Toscane extra te beleven en heerlijk te onthaasten.

TIP 1. Romeinse termen

De temperaturen in het voorjaar zijn al aangenaam vanaf eind april/begin mei. Heerlijk om dan verschillende plaatsen te bekijken. Of in de omgeving van Val d’ Orcia bijvoorbeeld de natuurlijke warme bronnen van Bagno Vignoni te proberen. In het dorp een mooie oude Romeinse binnenplaats met warm water: heel bijzonder. Even doorlopen en bij Hotel Posta Marcucci (niet via ons te reserveren, maar de moeite waard om te bekijken) een heerlijk buitenbad, ook voor buitenstaanders te gebruiken tegen een kleine vergoeding.

Na een warm bad heerlijk tot rust komen op een van de terrassen in de tuin met bedjes. Tip: neem je badjas mee!

 

TIP 2. Sportief


Bij de kust rond Cecina en Castagneto Carducci is het mooi fietsen. Je kunt e-bikes huren, al dan niet met een gids. Binnendoorweggetjes langs wijnranken en mooie vergezichten. Bij de diverse wijndomeinen kun je uiteraard wijn proeven en kopen. Wijndorp Bolgheri met de imposante weg er naartoe met duizenden grote cypressen is een belevenis.

 

TIP 3. Wandelen

Vanaf Canterbury Engeland tot Rome loopt een pelgrimspad. De laatste jaren aan populariteit gewonnen en ook de bewegwijzering is de afgelopen jaren geoptimaliseerd. Prachtig om hier delen van te lopen. Het stuk (etappe 33 – zie site via de link hieronder) tussen Monteriggioni en Siena bijvoorbeeld is prachtig. In de ochtend vroeg beginnen en in de middag Siena inlopen: bellissimo!

Bekijk de officiële website van de Via Francigena

 

TIP 4. Val d’Orcia: Pienza


Inmiddels is Pienza wat bekender; een prachtig oud plaatsje om in alle seizoenen te bezoeken. Er is veel geschiedenis en meerdere kerken, ontstaan door rijke pausen die er woonden. Prachtige vergezichten over de heuvels. En uiteraard kun je er prima eten in een van de restaurants. Of haal een lekkere Italiaanse gelato (net buiten de poort aanrader!).

 

TIP 5. Chiusi: grens Umbrië


Het meer van Chiusi is wat minder bekend, maar zeer natuurlijk gelegen. In Chiusi zijn er oude Etruskische kelders die ook te bezichtigen zijn. Aan de oostkant van het meer begint Umbrië. Bij het meer diverse plekken waar je kunt lunchen of dineren. Meer informatie onder meer op Wikipedia.

 

 

 

BEKIJK OOK ONZE TIPS VOOR UMBRIË

 

Voorbeelden van vakantiewoningen in de regio Toscane

Casa Montagna Lucca, vrijstaand huis 4+4 personen privézwembad

Lucca, Toscane

4+4 personen
100 m2
2 slaapkamers
2 badkamers
Privézwembad
Wifi-free

Borgo Montaione, 3 appartementen 6 personen

Montaione - Toscane

3 appartementen
6+2 personen
3 slaapkamers
2 badkamers
begane grond en 1e etage

Appartement Orsa Maggiore op tenuta, 6 personen

Murlo - Toscane

6 personen
3 slaapkamers
2 badkamers
110 m2
tweede etage
gedeeld zwembad
Bekijk alle woningen in Toscane