Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023 - 2052000

Le Marche (De Marken), een van de mooiste regio's van Italië

Le Marche wordt ook wel het best bewaarde geheim van Italië genoemd, en is een regio die alles heeft wat je je kunt wensen. Deze regio wordt ook wel De Marken genoemd in het Nederlands, wat is afgeleid van het Germaanse woord mark, wat grens/markering betekent. De Marken ligt midden in Italië tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. In Le Marche vind je bergen, strand, prachtige oude steden en lieflijke dorpjes, maar ook ongerepte natuur. Het doet denken aan Toscane, maar hier vind je extra veel rust, ruimte en puurheid.

"Le Marche is een prachtige regio aan de Adriatische kust, maar nog vrij onbekend onder de Nederlanders.”

Geen mens kan ongevoelig blijven voor de specialiteiten van La Mama, voor het urenlang tafelen en voor de liefde waarmee alles bereid wordt. Eten met de familie is voor een Italiaan van groot belang. Zou het niet heerlijk zijn eens een week in die eetcultuur te duiken? Kennis te maken met de authentiek Italiaanse keuken en alle delicatessen en gebruiken die daarbij horen? Geen regio leent zich er beter voor. Le Marche blinkt uit in specialiteiten, van vleeswaren tot truffels en van olijfolie tot grappa.

Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie of een vakantie in een rustig natuur landschap, in de Italiaanse regio le Marche vind je het allemaal. Het heuvelachtige landschap in het westen met als grens de Apennijnen en de mooie lange kuststrook in het oosten zorgen voor een prachtige ongerepte natuur.

Van heuvels tot strand en van groene vlakten tot prachtige natuurparken: het landschap van Le Marche is ontzettend divers en adembenemend mooi.

In het westen van le Marche vind je de Apennijnen met als hoogste punt de Monte Vettore op maar liefst 2476 meter hoogte. Vanuit het natuurpark Monti Sibillini kom je door een heuvelachtig landschap steeds verder naar het oosten richting de kuststrook.

 

 

Voorbeelden van vakantiewoningen in de regio De Marken:

Ca Dominia, apt.Siliana 4 personen

Acqualagna

4 personen
100m2
2 slaapkamers
1 badkamer
begane grond

La Rocca apt. Estate 5+2 personen

Apecchio

7 personen
2 slaapkamers
3 badkamers
1e etage
116m2

Agriturismo Ca'Licozzo 5 apt. 4 tot 6 pers.

Piobicco

5 appartementen
6 tot 2 personen
begane grond
1e etage
18m2-130m2
Bekijk alle woningen in De Marken