Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023 - 2052000

Vakantie vieren in Le Marche (De Marken)

 

De naam De Marken in het Nederlands klinkt niet erg Italiaans, maar als er iets Italiaans is, dan is het De Marken wel! De naam is afgeleid van het Germaanse woord mark, wat grens/markering betekent. De Marken heeft een rijke geschiedenis en dat is duidelijk terug te zien op tal van plaatsen, waaronder kastelen en dorpen die op de toppen van heuvels liggen. Bij Homes to Remember hebben we al vele jaren een uitgebreid aanbod van vakantiewoningen in De Marken, van waaruit je de omgeving kunt verkennen, of gewoon genieten en onthaasten bij het zwembad.

Heuvelachtig binnenland, zee en strand & cultuur. Le Marche heeft veel te bieden.

Vandaag de dag is De Marken een welvarende regio die in het hart van Italië ligt tussen de Adriatische zee en de Apennijnen en in het westen landinwaarts grenst aan Umbrië. In Le Marche vind je bergen, stranden, prachtige oude steden (zoals Urbino - zie foto - met het Palazzo Ducale en museum waar er veel over de Renaissance te zien is en ook een origineel van het schilderij Citta Ideale). 

Bekijk alle vakantiewoningen in De Marken

Kilometers lange stranden in regio Le Marche

Aan de Adriatische zee liggen bekende en onbekende kustplaatsen in Le Marche. De historische stad Ancona (met ten zuiden badplaatsen Numana en Sirolo) en Pesaro (foto). De badplaatsen bieden vele mogelijkheden en naast vrije plaatsen op het strand ook delen met vaste plekken met strandbedden en parasols zoals dat in Italië historisch goed georganiseerd is. deze plekken op het strand zijn per dag, meerdere dagen of per week te huur. Handig: als je er niet bent in de periode dat je de strandplek hebt gehuurd, wordt deze ook niet door iemand anders gebruikt. Lekker rustgevend! Ook als je na een lunch in je vakantiewoning weer terugkomt voor een middagje aan het Italiaanse strand.

De keuken in Le Marche: Italiaanse specialiteiten en vis

De keuken van De Marken biedt veel diversiteit en specialiteiten, zoals vis, vleeswaren, truffels en olijfolie. De witte Verdicchio-wijn wordt veel geproduceerd in De Marken. In het binnenland wordt tevens veel (geiten)kaas gemaakt.

Natuur en ontspanning in De Marken: wandelen, ontspannen en fietsen

Ook natuur is er in De Marken volop en de regio kent ook mooie stukken waar het goed fietsen is, wat onder meer komt door de strook vlak land vanuit de heuvels naar de kust.

Het heuvelachtige landschap in het westen met als grens de Apennijnen en de mooie lange kuststrook in het oosten (zoals het Parco del Conero onder Ancona) zorgen voor een prachtige natuur, het landschap van Le Marche is ontzettend divers en adembenemend mooi.

Meer zuidelijk ten westen van Ascoli Piceno (een van oorsprong Romeinse plaats) in het natuurpark Monti Sibillini kom je door een bergachtig landschap waar je fantastische wandeltochten kunt maken. Het hoogste punt is de Monte Vettore (2.476 meter). Een van onze accommodaties ligt er in de buurt.

 

 

 

BEKIJK MEER TIPS TE DOEN OP VAKANTIE IN DE MARKEN!

 

 

 

 

 

 

 

Overzicht gebieden waar wij vakantiewoningen in Le Marche aanbieden

(In de buurt van de hartjes verhuren wij meerdere vakantiewoningen)

 

Voorbeelden van vakantiewoningen in de regio De Marken

Casa Colle sul Mare / appartementen 4-6 personen

Pesaro - De Marken

4 appartementen
4 - 6 personen
begane grond+1e etage
60 m2 - 80 m2
zwembad
15 minuten van zee

Villa Grande, villa voor 8 personen met zwembad

Pesaro - De Marken

Ruime villa
380 m2
8 personen
5 slaapkamers
Veel privacy
Privézwembad
Aan rand van dorp
15 minuten van zee

Il Biroccio, 5 apt. 2+2 personen en huisje voor 4+2 personen

Urbino -De Marken

5 apt. 2 personen
1 huisje 4+2 pers.
1e etage
en begane grond
Bekijk alle woningen in De Marken