Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023 - 2052000

Le Marche (De Marken)

 

De naam De Marken in het Nederlands klinkt niet erg Italiaans, maar als er iets Italiaans is, dan is het De Marken wel! De naam is afgeleid van het Germaanse woord mark, wat grens/markering betekent. De Marken heeft een rijke geschiedenis en dat is duidelijk terug te zien op tal van plaatsen, waaronder kastelen en dorpen die op de toppen van heuvels liggen.

Heuvelachtig binnenland, zee en strand & cultuur. Le Marche heeft veel te bieden.

Vandaag de dag is De Marken ook een welvarende regio die in het hart van Italië ligt tussen de Adriatische zee en de Apennijnen en in het westen landinwaarts grenst aan Umbrië. In Le Marche vind je bergen, stranden, prachtige oude steden (zoals Urbino hieronder, met het Palazzo Ducale en museum waar er veel over de Renaissance te zien is). Ook natuur is er in De Marken volop. Het heeft vrij veel weg van Toscane, maar hier vind je extra veel rust, ruimte en puurheid. De Marken kent ook mooie stukken waar het goed fietsen is. Homes to Remember biedt in De Marken diverse mooie vakantiewoningen aan, in diverse prijsklassen.

 

De Adriatische zee kenmerkt zicht door lange zand-en kiezelstranden, in de zomer lekker warm water en veelal stranden waarbij het lange stukken in het water ondieper is. Lekker om pootje te baden, of een stuk langs het strand te wandelen en ook prettig als je met kleinere kinderen op het strand bent. Bekende kustplaatsen in Le Marche zijn onder meer Ancona en Pesaro. De badplaatsen bieden vele mogelijkheden en naast vrije plaatsen op het strand ook delen met vaste plekken met strandbedden en parasols zoals dat in Italië historisch goed georganiseerd is. deze plekken op het strand zijn per dag, meerdere dagen of per week te huren. Handig: als je er niet bent in de periode dat je de strandplek hebt gehuurd, wordt deze ook niet door iemand anders gebruikt; ieder respecteert de plek van de ander. Lekker rustgevend!

De keuken van De Marken biedt veel diversiteit en specialiteiten, zoals vis, vleeswaren, truffels en olijfolie. De witte Verdicchio-wijn wordt veel geproduceerd in De Marken.

Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie of een vakantie in een rustig natuur landschap, in de Italiaanse regio Le Marche vind je het allemaal. Het heuvelachtige landschap in het westen met als grens de Apennijnen (Monte Sibillini) en de mooie lange kuststrook in het oosten zorgen voor een prachtige natuur. Van heuvels tot strand en van groene vlakten tot prachtige natuurparken: het landschap van Le Marche is ontzettend divers en adembenemend mooi.

In het westen van Le Marche vind je de Apennijnen met als hoogste punt de Monte Vettore (2.476 meter hoog). Vanuit het natuurpark Monti Sibillini kom je door een heuvelachtig landschap steeds verder naar het oosten richting de kuststrook.

 

Voorbeelden van vakantiewoningen in de regio De Marken

Ca Ulivi, appartement Luca 4 personen

Acqualagna - De Marken

4 personen
2 slaapkamers
2 badkamers
125 m2
begane grond

Parva Domus, 4 appartementen 2-6 personen

Montecarotto- agriturismo De Marken

4 appartementen
2 met 1 slaapkamer
1 met 2 slaapkamers
1 met 3 slaapkamers
3 op begane grond
1 op 1e etage

La Rocca, appartementen Estate 5+2 personen

Apecchio - De Marken

7 personen
2 slaapkamers
3 badkamers
1e etage
116m2
Bekijk alle woningen in De Marken