Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023-2052000

Veelgestelde vragen

In onderstaande vragen hebben we geprobeerd zo compleet mogelijk te zijn. Mocht er hieronder een vraag of antwoord niet bij staan, vraag het ons dan gerust.

De door ons aangeboden huizen en appartementen staan zo zorgvuldig mogelijk beschreven. De huizen / appartementen zijn compleet ingericht en de meeste accommodaties hebben wifi.

De keukens en kitchenettes zijn door de eigenaar voorzien van basis keukeninrichting en hebben een gas of elektrisch fornuis, een gootsteen en een koelkast. Alle extra's zoals wasmachine, afwasmachine, oven, magnetron, vriezer, staan apart vermeld. 
Een elektrisch koffiezetapparaat behoort niet tot de standaarduitrusting, als er een elektrisch koffiezetapparaat aanwezig is, staat dit apart vermeld.

Ook een fluitketel behoort niet tot de standaard keukenuitrusting, (thee)water wordt meestal gekookt in een pan. Een aardappelschilmesje en een knoflookknijper zult u niet snel in een Italiaanse keuken vinden, werkt u hier graag mee dan adviseren wij u deze zelf mee te nemen.

Het kan gebeuren dat het internet / wifi in de door u gehuurde accommodatie niet optimaal werkt. De eigenaar doet zijn uiterste best om te zorgen voor een goede verbinding maar snelheid kan niet gegarandeerd worden. Vaak belemmeren de landelijke ligging, of dikke muren van het huis, goede ontvangst binnen en is er alleen ontvangst buiten. Is er geen internet aanwezig, dan adviseren wij om ter plekke een internet-usbstick / dongel met internet tegoed aan te schaffen. Deze zijn in bijna elke Italiaanse stad te koop, neemt u dan de provider die in de regio de beste ontvangst heeft, men kan u daar ter plekke goed over adviseren. Uiteraard kunt u ook de hotspot van uw mobiele telefoon te benutten.

Waar een zwembad aanwezig is staat de afmeting er in de regel bij, evenals de periode waarin het zwembad open is. Soms kan het zwembad op verzoek van de klant eerder geopend worden, dan wel langer openblijven, dit dient bij de boeking te worden opgegeven. Het eventueel daaraan verbonden prijsverschil wordt dan in rekening gebracht. Recent zijn de regels voor de diepte van zwembaden door de regionale overheid gewijzigd. In Umbrië en De Marken en in sommige delen van Toscane, mogen de zwembaden niet dieper zijn dan 1.50, de eigenaar dient zich hieraan te houden. Doet hij dit niet dan wacht hem een fikse boete of sluiting van het zwembad. De eigenaar of zijn vertegenwoordiger moet het zwembad regelmatig schoonmaken. Hiervoor zal hij op gezette tijden langskomen. Deelt u het zwembad met de eigenaar, dan is de eigenaar vrij het zwembad naar eigen goeddunken te gebruiken. Deelt u het zwembad met andere aanwezige appartementen dan staat dit vermeld in de beschrijving op de website.

Waar een tuin aanwezig is zal deze onderhouden moeten worden. De eigenaar of zijn vertegenwoordiger zal hiervoor regelmatig langskomen, indien mogelijk zal de huurder over deze tijden worden ingelicht.

In de beschrijving op de website en op de huurovereenkomst staat aangegeven of linnengoed in de prijs is inbegrepen, of apart afgerekend moet worden. Wordt het linnengoed apart afgerekend, dan dient u dit bij aankomst aan de eigenaar te voldoen.
Bij het linnengoed zijn lakens, slopen, theedoeken en handdoeken inbegerepen, echter geen zwemhanddoeken. Keukendoekjes en vaatdoekjes zitten niet in het linnengoedpakket. Het linnengoed staat voor u klaar in het door u gehuurde huis en indien de huur langer is dan 1 week wordt het linnengoed per week gewisseld. Over het algemeen worden de bedden niet opgemaakt.

Een 2-persoons bed is over het algemeen tussen de 1.60 en 1.80 breed, 1-persoons bedden over het algemeen tussen de 80 en 90 cm breed. Een twijfelaar is gemiddeld 120 tot 140 breed.

In de beschrijving staat aangegeven of er een babybedje en kinderstoel aanwezig is. Indien aanwezig, dienen deze bij boeken gereserveerd te worden.

Italië heeft een voltage van 220 volt, echter niet elke stekker past in het stopcontact, met name de geaarde stekkers passen niet (altijd), het is handig een verloopstekker mee te nemen. De prijs van energie ligt een stuk hoger dan in de rest van Europa. In de huizen waar u de elektriciteit apart moet afrekenen dient u hier rekening mee te houden. Om niet met een hoge rekening geconfronteerd te worden adviseren wij de lichten en verwarming bij vertrek uit te doen. In sommige huizen is het niet mogelijk om op hetzelfde moment meerdere elektrische apparaten te gebruiken (bijvoorbeeld oven en afwasmachine gelijktijdig).

Indien er airconditioning aanwezig is, staat dit apart vermeld. Airconditioning zit over het algemeen niet in de huurprijs inbegrepen en dient bij vertrek te worden afgerekend. Hier geldt het advies vanwege de hoge energieprijzen de airconditioning met beleid te gebruiken en niet aan te laten staan als u afwezig bent.

Water is in de prijs inbegrepen. In de zomer kan het gebeuren dat door de hoge temperaturen er een watertekort optreedt en het water door de lokale overheid tijdelijk wordt afgesloten. De huiseigenaren kunnen hier niets aan doen. Sommige huizen betrekken hun water uit een bron, deze blijft dan wel in werking. Wij adviseren onze klanten behoedzaam met het water om te gaan. Water is over het algemeen sterk gechloreerd. Wij adviseren u voor het drinkwater water uit flessen te gebruiken en bij de eigenaar na te vragen of het water uit de kraan drinkwater is. Dit scheelt per regio. In iedere supermarkt zijn flessen drinkwater verkrijgbaar, frizzante (met koolzuur), of naturale (zonder koolzuur). Vaak zijn er in dorps- of stadcentra tappunten voor water, waar u eventueel zelf flessen kunt afvullen.

Verwarming is niet in de prijs inbegrepen. Is de prijs vastgesteld op een bedrag per uur dan vindt u dit bedrag vindt u beschreven op de website en in de huurovereenkomst. Vaak loopt het verbruik via een meter, u kunt het verbruik dan volgen. De prijs per m3 staat doorgaans vermeld op de website en in de huurovereenkomst. Staat dit er niet op is dit na te vragen bij de eigenaar tijdns het verblijf. In Italië is de verwarming per wet geregeld en vaak door de locale overheid alleen toegestaan in de maanden oktober tot eind april. Hout voor de open haard kan vaak ter plekke worden aangeschaft en zit niet in de huurprijs.

Indien er een barbecue aanwezig is, staat dit aangegeven in de beschrijving op de website. De barbecue kan in grootte verschillen, is soms ingebouwd en soms verrijdbaar. Zijn er op de locatie meerdere appartementen aanwezig dan kan het zijn dat de barbecue gedeeld wordt met de andere huurders. Houtskool voor de barbecue is zelf aan te schaffen en op eigen kosten, te koop in de meeste supermarkten. Het kan voorkomen dat vanwege grote droogte er door de lokale overheid een verbod wordt uitgevaardigd voor het gebruik van de barbecue. Als dit het dit geval is zal de eigenaar zijn clienten hierover inlichten. Wij, noch de eigenaren, kunnen hiervoor aansprakelijk gesteld worden.

De eindschoonmaak zit doorgaans in de prijs inbegrepen, indien dit niet het geval is staat dit op de website en op de huurovereenkomst aangegeven en wordt het bedrag voor de eindschoonmaak ingehouden van de borgsom. In sommige gevallen dient de eindschoonmaak vooraf voldaan te worden.

Over het algemeen staat in de beschrijving aangegeven of huisdieren zijn toegelaten. Wilt u een huisdier meenemen, dan dient u dit bij de boeking te vermelden. Een huisdier wordt alleen toegelaten met toestemming van de eigenaar, dit moet vermeld worden op de huurovereenkomst en op de voucher. Sommige eigenaren rekenen een supplement voor de aanwezigheid van een huisdier, de hoogte hiervan is terug te vinden op de website en in de huurovereenkomst. Huisdieren dienen aangelijnd te worden en mogen nooit nabij- of in het zwembad.

De meeste van onze huizen liggen op het platteland, echter totale stilte kan niet gegarandeerd worden. Er kan landbouwgrond zijn die bewerkt moet worden en daardoor kunt u geluid horen van de hieraan verbonden activiteiten. Ook is het mogelijk u geluid kunt horen van dieren van de in de omgeving gelegen boerderijen. Kerkklokken kunnen op verschillende tijden geluid worden.

Veel van onze huizen worden bereikt via onverharde wegen, de conditie van die wegen is niet altijd even goed vanwege de weersomstandigheden. Omdat de toegangswegen vaak niet aan de eigenaar behoren, maar onderhouden worden door de lokale overheid, kan de eigenaar vaak weinig doen aan de staat van de toegangsweg. Wij adviseren op onverharde wegen in een lage versnelling te rijden. Homes to Remember noch de eigenaar kan verantwoordelijk gesteld worden voor enige schade aan de auto ten gevolge van de kwaliteit van de wegen.

Meer en meer wordt gebruik gemaakt van navigatiesystemen. De accommodaties liggen echter vaak op plekken die niet of moeilijk gevonden worden door het navigatiesysteem en de kans bestaat dat u verdwaalt. Het kan voor de eigenaar of contactpersoon op de dag van aankomst moeilijk zijn u in zo’n geval weer naar de goede weg te begeleiden. Daarom raden wij u met klem aan vooral uw routebeschrijving mee te nemen.

Na betaling van de tweede termijn, of van de gehele huursom, wordt u een voucher en routebeschrijving toegestuurd. Op deze voucher staat aangegeven, in het Nederlands en het Italiaans, dat de huursom is voldaan, het aantal personen die in de door u gehuurde accommodatie zullen verblijven, de hoogte van de borgsom, wanneer u het huis/appartement kunt betrekken en hoe laat de accommodatie uiterlijk verlaten dient te worden. Tevens staan op de voucher eventuele extra kosten zoals eindschoonmaak en kosten van de verwarming, energie en airco aangegeven. Deze voucher overhandigt u bij aankomst aan de eigenaar of zijn vertegenwoordiger. Kunt de de voucher niet overhandigen dan kan de eigenaar u de toegang weigeren.

De laatste jaren wordt in steeds meer gebieden in Italië toeristenbelasting ingevoerd. Als u bij de accommodatie toeristenbelasting dient te betalen, dan staat dit aangegeven op de voucher. Het kan echter gebeuren dat de toeristenbelasting zo recent is ingevoerd dat wij daar niet van op de hoogte zijn.

Alle huizen die wij op onze website aanbieden zijn door ons, of onze vertegenwoordigers, persoonlijk bezocht.