Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023 - 2052000

Umbrië

Ben je op zoek naar een vakantiehuis? Homes to Remember biedt verschillende vakantiehuizen aan in Umbrië. Deze regio met zijn ligging in het midden van Italië wordt ook wel “het groene hart van Italië” genoemd en kenmerkt zich door zijn prachtige glooiende heuvels, wijngaarden, olijfboomgaarden en akkers met o.a. tarwe en zonnebloemen.

In je vakantiehuis in Umbrië vind je nog alle rust en ruimte: in de bergen, valleien en aan de meren. Temidden van deze heuvels, vind je oude ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis van meer dan 1000 jaar oud. Het is een regio die veel te bieden heeft, zowel voor gezinnen als voor rustzoekers.

 

Enkele steden

Perugia
De hoofdstad van Umbrië is Perugia, dat vanuit uw vakantiehuis goed bereikbaar is. Het is een levendige universiteitsstad met een bijzondere charme, mede vanwege zijn Etruskische stadspoorten, het oude stadscentrum met het Palazzo dei Priori en de Fontana Maggiore. U kunt goed winkelen in Perugia en heerlijk eten in een van de vele uitstekende restaurants. Vanaf de Giardini Carducci heb je een prachtig panorama over de omgeving.

Assisi
Assisi is de stad van de heilige Franciscus en trekt veel bedevaartgangers.
Bezoek hier de prachtige basiliek van Assisi met de fresco's van o.a. Cimabue en Giotto. Vanwege zijn hoge ligging biedt Assisi een prachtig panorama met links het dal van Spoleto tot rechts Perugia. Het grootste plein van Assisi, de Piazza del Comune, wordt gedomineerd door de zuilen van de Romeinse tempel van Minerva.

Klimaat

Umbrië heeft een zacht mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Temperaturen in noord en zuid zijn wel verschillend, evenals die in hoog- of laagland.

In de bergen, valleien en aan de meren. Temidden van deze heuvels, vindt u oude ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis van meer dan 1000 jaar oud.

Keuken

De Umbrische keuken is eenvoudig, maar overheerlijk. Omdat de regio, als enige in Italië, niet aan de zee grenst, zijn de bewoners sinds de Etrusken voornamelijk gericht op de opbrengst van het land. Er komt op tafel wat het seizoen te bieden heeft. Het bekendste culinaire product uit Umbrië is de truffel (tartufo).

Vlees wordt in Umbrië bij voorkeur simpel gegrild gegeten of geroosterd, het liefst boven houtvuur. De meeste vakantiehuizen zijn voorzien van een barbecue waar je deze vleesgerechten op kunt bereiden. Op de menukaarten kom je naast varken ook veelvuldig lam, konijn en haas tegen. 'Alla ghiotta' betekent dat deze is geroosterd en geserveerd in een saus van wijn, citroen, azijn, salie, knoflook, rozemarijn en jeneverbessen.
De beroemdste Umbrische worst is de Prosciutto di Norcia, de ham uit Norcia. Er wordt uiteraard wel vis gegeten, maar dit is vooral zoetwatervis gevangen in onder meer het Lago Trasimeno of in een van de vele riverien die Umbrië rijk is.

Wijn

Er worden in Umbrië heerlijke wijnen geproduceerdd. Dat is vooral toe te schrijven aan de zacht glooiende heuvels met een goede blootstelling aan de zon, de rijkdom aan rivieren en wateren, het continentale maar zachte klimaat en de bodemstructuur die meestal bestaat uit goede kleiachtige kalksteen. De beste rode wijn is de Montefalco, in de buurt van Foligno wordt van de Sagrantino-druif, al sinds de Middeleeuwen de rode Montefalco gemaakt. De beroemdst en verreweg meest geproduceerde witte wijn is de witte Orvieto; zowel de Orvieto DOC en als de Orvieto Classico DOC.

Voorbeelden van vakantiewoningen in de regio Umbrië:

Fattoria Aquilone 5 apt 2 -6 pers.

Marsciano

5 appartementen
2 - 5 personen
1- 3 slaapkamers
50 - 110 m2
begane grond

Casa Torette, vrijstaand huis, 5+1 personen

Perugia

5+1 personen
100 m2
3 slaapkamers
begane grond

Casa Apollinare, apt. Kiwi, 2 +1 pers

Valfabricca

2+1 personen
55m2
1 slaapkamer
begane grond
terras
Bekijk alle vakantiewoningen in Umbrië