Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023-2052000

Covid-19

Update 20 oktober 2020:
In de afgelopen maanden is Italië goed bereisbaar gebleken en zijn er veel van onze klanten enthousiast op vakantie geweest. Midden-Italië is goed bereikbaar met de auto. Veel mensen boeken nu op korte termijn; het najaar is ook een fantastische periode om naar La Bella Italia te gaan: druiven worden geplukt, olijven geoogst en geperst. In het binnenland ruik je dat als je er in de buurt bent. De maatregelen in Italië zijn aangescherpt.

In geval je overweegt dit najaar nog naar Italië te gaan en een accommodatie via ons wilt boeken, neem dan contact met ons op; wij helpen je dan bij het maken van een veilige keuze en zorgen ervoor dat je zo risicoloos mogelijk kunt boeken als je reis op het laatst toch niet door kan gaan vanwege corona.

Boekingen voor 2021:
We zien dat aanvragen voor 2021 voor huizen met eigen zwembad en lokaties waar slechts enkele appartementen aanwezig zijn in trek zijn. Wij hebben daar een behoorlijk aanbod in! Gezien de ontwikkelingen van covid-19 in Nederland en Italië op dit moment (er wordt goed gemonitoord door overheden, in Italië gaat men er gedegen mee om), hanteren wij voor boekingen voor het jaar 2021 onze normale boekingsvoorwaarden (deel aanbetaling en restant 2 maanden voor aankomst). Mochten in 2021 de omstandigheden toch weer negatiever worden omtrent covid-19 en reisbeperkingen gaan gelden, dan zullen we de aangepaste voorwaarden weer bekijken en bij boekingen voor 2021 overleggen en bekijken en zullen we dit ook op deze pagina melden. Het afgelopen seizoen zijn we zo flexibel mogelijk in samenspraak met de eigenaren met de situatie omgegaan en hebben we de boekingen naar tevredenheid van klanten en eigenaren kunnen oplossen. Onze klanten hebben een heerlijk verblijf gehad afgelopen seizoen. Ter informatie: bij bestaande boekingen na maart 2020 hebben we voor boekingen in 2020 gehanteerd: mogelijkheid tot omboeken naar een later tijdstip/volgend jaar in een vergelijkbaar seizoen, of de restbetaling uitstellen tot korter voor aankomst.

We willen allemaal graag dat vakanties kunnen doorgaan, maar op een verantwoorde wijze.

Huidige lokale maatregelen in Italië:

Woningen en appartementen:
Bij het huren van een woning met privé zwembad en eigen terrein heb je het zelf in de hand als het gaat om maatregelen / afstand etc. Zie bijvoorbeeld dit overzicht van vrijstaande huizen.  Over het algemeen hebben de agriturismi vaste plaatsen bij het zwembad per appartement ingedeeld en het komt ook voor dat waar zwembaden met zout zijn, deze nu met chloor gezuiverd worden. Verder nemen eigenaren extra maatregelen bij de schoonmaak, de ontvangst (zoals gel op tafel, ontvangst buiten bij aankomst etc.). Daarnaast is het dit jaar een stuk rustiger met boekingen, dus meer ruimte.

Per regio en plaats kunnen de maatregelen omtrent het virus afwijken. Hieronder vind je enkele punten op hoofdlijnen. Zoals in de gehele coronaperiode kan e.e.a. dagelijks veranderen, maar onderstaande informatie van afgelopen seizoen is bedoeld om een beeld te geven en om te laten zien dat in het gehele land men de situatie net als bij ons serieus neemt.

Afgelopen zomer: alles is open: winkels, supermarkten, restaurants. Met 1 meter afstand als norm. Op plaatsen waar afstand houden moeilijk is, zijn mondkapjes verplicht, met name in gesloten ruimten zoals op luchthavens, musea etc.; alles is operationeel. Als je in Italië bent is het verstandig ter plekke de speciale regels te bekijken, zoals bij musea. In Toscane is in geval je iets zou overkomen met betrekking tot corona een alarmnummer beschikbaar. De eigenaren en contactpersonen ter plekke hebben deze informatie uiteraard ook ter beschikking. In restaurants bij het naar binnen gaan is een mondkapje verplicht, eenmaal aan tafel kan die af. Personeel zal over het algemeen wel een mondkapje dragen. Bijna alle restaurtants hebben net als bij ons bezorgservice. Op de stranden wordt men geacht afstand te houden. Sommige stranden werken met een app, om de bezetting in de gaten te houden. Het advies is van huis voldoende mondkapjes mee te nemen als je naar Italië gaat.

ZIe ook:

ANWB REISWIJZER ITALIE

bekijk actuele situatie op de website ministerie van buitenlandse zaken

Reis-annuleringsverzekering

Momenteel is de situatie rond het coronavirus zo actueel en wijdverbreid, dat verzekeringsmaatschappijen aangepaste voorwaarden hebben. Normaal gesproken is het zo dat indien men boekt wanneer er in een gebied nog geen negatief reisadvies is, maar voor vertrek dat wel van toepassing zou worden, de reissom mogelijk gedekt is via de annuleringsverzekering. Dit is verschillend per verzekeringsmaatschappij. Wij raden aan om vooraf aan een boeking goed af te stemmen met je verzekeringsmaatschappij hoe dit met je (doorlopende) annuleringsverzekering zit, of een annuleringsverzekering af te sluiten. Vraag er dan specifiek om zodat je de goede dekking hebt, bij verzekeringsmaatschappijen kan de dekking van de onderlinge pakketten afwijken.

 

bekijk al onze vakantiehuizen in toscane, umbrië en de marken

 

Voorbeelden van vakantiewoningen in de regio Toscane

Bella Vista, appartement Capanna 4+2 personen

Asciano - agriturismo - Toscane

4+2 personen
2 slaapkamers
2 badkamers
80m2
begane grond

Eco Borgo Il Paluffo, luxe appartementen 4-8 personen

Certaldo - Toscane

Bekroonde duurzame eco accommodatie
4 appartementen
4 tot 8 personen
Begane grond en 1e etage
Bio zwembad
Oplaadpunten auto's & Tesla chargers

Appartement Orsa Maggiore op tenuta, 6 personen

Murlo - Toscane

6 personen
2 slaapkamers
2 badkamers
110 m2
tweede etage
gedeeld zwembad