Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023-2052000

Covid-19


Situatie/informatie per 30 juni 2021 / 14 juli 2021:
Momenteel is geheel Italië zone wit (zie button hieronder Italiaans ministerie) en vanuit Nederland groen (alleen Sicilië geel). Er geldt bij binnenkomst een negatieve covid test / registratie per app (zie ook links hieronder). Er is geen quarantaineplicht in Italië. Het beste is om de diverse bronnen van de Nederlandse overheid en de ANWB in de gaten te houden voor vertrek, waar de laatste stand van de vereisten om te reizen naar Italië up-to-date is.

Lokale maatregelen:

Vanaf 1 juni mag er weer binnen gegeten en gedronken worden bij bars en restaurants. Per 28 juni is het dragen van mondkapje buiten niet meer verplicht.

Vanaf 1 juli zijn op veel plaatsen openbare zwembaden en wellness weer open. Privézwembaden, dat zijn ook die bij vakantiehuizen en agriturismi, zijn nu gewoon open.

Boekingsvoorwaarden i.v.m. Covid-19:
Gezien de ontwikkelingen van covid-19 in Nederland en Italië op dit moment hanteren wij na afstemming met de diverse eigenaren van de vakantiewoningen in ons aanbod voor boekingen voor het jaar 2021 voor betalingen in plaats van onze gebruikelijke boekingsvoorwaarden (deel aanbetaling en restant uiterlijk 2 maanden voor aankomst) nu: 30% aanbetaling en restant uiterlijk 1 maand voor aankomst.

Als de grenzen (onverhoopt) dicht zijn of gaan in de geboekte periode en de vakantiewoning niet bereikbaar is hierdoor, dan bieden wij de mogelijkheid om te boeken naar een later tijdstip/volgend jaar in een vergelijkbaar seizoen, de (aan)betaling blijft dan staan.

Gezien de ontwikkelingen (vaccinaties etc.) verwachten wij overigens niet dat voor boekingen zomer 2021 hier sprake van zal zijn.

In het seizoen 2020 zijn we zo flexibel mogelijk in samenspraak met de eigenaren met de situatie omgegaan en hebben we de boekingen naar tevredenheid van klanten en eigenaren kunnen oplossen. Onze klanten hebben een goed verblijf gehad afgelopen seizoen.

Afgelopen zomer 2020: alles was open: winkels, supermarkten, restaurants. 1 meter afstand als norm. Op plaatsen waar afstand houden moeilijk was, waren mondkapjes verplicht, met name in gesloten ruimten zoals op luchthavens, musea etc. De eigenaren en contactpersonen ter plekke hadden veelal alle informatie omtrent de maatregelen ter beschikking. In restaurants was bij het naar binnen gaan een mondkapje verplicht, eenmaal aan tafel kon die af. Bijna alle restaurtants hadden net als bij ons bezorgservice. Op de stranden werd men geacht afstand te houden. Sommige stranden werkten met een app, om de bezetting in de gaten te houden.

We willen allemaal graag dat vakanties kunnen doorgaan, maar op een verantwoorde wijze en begrip voor betrokkenen, zowel de klant als de huiseigenaar.

Woningen en appartementen:
Bij het huren van een woning met privé zwembad en eigen terrein heb je het zelf in de hand als het gaat om maatregelen / afstand etc. Over het algemeen hebben de agriturismi vaste plaatsen bij het zwembad per appartement ingedeeld en het komt ook voor dat waar zwembaden met zout zijn, deze nu met chloor gezuiverd worden. Verder nemen eigenaren extra maatregelen bij de schoonmaak, de ontvangst (zoals gel op tafel, ontvangst buiten bij aankomst etc.). Daarnaast was het in 2020 een stuk rustiger, dus meer ruimte.

Per regio en plaats kunnen de maatregelen omtrent het virus afwijken. Hieronder vind je enkele punten op hoofdlijnen. Zoals in de gehele coronaperiode kan e.e.a. dagelijks veranderen, maar onderstaande informatie van afgelopen seizoen is bedoeld om een beeld te geven en om te laten zien dat in het gehele land men de situatie net als bij ons serieus neemt.

ZIe ook:

ANWB REISWIJZER ITALIE

bekijk gegevens italiaans ministerie van volksgezondheid actuele informatie (engelstalig)

bekijk actuele situatie op de website ministerie van buitenlandse zaken

Up-to-date informatie op website Ciao Tutti

 

Reis-annuleringsverzekering

Momenteel is de situatie rond het coronavirus zo actueel en wijdverbreid, dat verzekeringsmaatschappijen aangepaste voorwaarden hebben. Dit is verschillend per verzekeringsmaatschappij. Wij raden aan om vooraf aan een boeking goed af te stemmen met je verzekeringsmaatschappij hoe dit met je (doorlopende) annuleringsverzekering zit, of een annuleringsverzekering af te sluiten. Vraag er dan specifiek om zodat je de goede dekking hebt, bij verzekeringsmaatschappijen kan de dekking van de onderlinge pakketten afwijken.

 

bekijk al onze vakantiehuizen in toscane, umbrië en de marken

 

Voorbeelden van vakantiewoningen in de regio Umbrië

Villa Torgiano, vrijstaand huis 6 personen

Torgiano - Umbrië

6 personen
100m2
privézwembad
3 slaapkamers
2 badkamers
begane grond
uitzicht over vallei

Malagronda, 4 appartementen voor 4+2 personen

Citta della Pieve- agriturismo Umbrië

4 appartementen
4+2 personen
op de grens Umbrië & Toscane
begane grond
1e etage

Casa Georgia, vrijstaand huis 4 personen

Collazzone - Umbrië

4 personen
2 slaapkamers
2 badkamers
begane grond+1e etage
privézwembad