Menu

Extra informatie

 • alle huizen waar wij voor bemiddelen zijn door ons, of onze vertegenwoordigers, persoonlijk bezocht
 • de keukens en kitchenettes zijn door de eigenaar voorzien van basis keukeninrichting en hebben een gas of elektrisch fornuis een gootsteen en een koelkast. Alle extra's zoals wasmachine, afwasmachine, oven, magnetron, vriezer, tv ( al dan niet satelliet), airco, wifi, dvd en stereo, staan apart vermeld.
 • Zwembad, waar een zwembad aanwezig is staat de afmeting er in de regel bij, evenals de periode waarin het zwembad open is. Soms kan het zwembad op verzoek van de client eerder geopend worden, dan wel langer open blijven, dit dient bij de boeking te worden opgegeven. Het eventueel daaraan verbonden prijsverschil dient door de client aan Homes to Remember betaald te worden. De eigenaar of zijn vertegenwoordiger moet het zwembad regelmatig schoonmaken. Hiervoor zal hij op gezette tijden langskomen. Deelt u het zwembad met de eigenaar, dan is de eigenaar vrij het zwembad te gebruiken.
 • Tuin, waar een tuin aanwezig is zal deze onderhouden moeten worden. De eigenaar of zijn vertegenwoordiger zal hiervoor regelmatig langskomen, indien mogelijk zal de huurder over deze tijden worden ingelicht.
 • Linnengoed, op uw huurovereenkomst staat aangegeven of linnengoed in de prijs is inbegrepen, of extra afgerekend moet worden. Bij het linnengoed zitten handdoeken echter geen zwemhanddoeken. Het linnengoed staat in het door u gehuurde huis, over het algemeen wordende bedden niet opgemaakt, dit dient u zelf te doen. In sommige gevallen dient de huur van het linnengoed vooraf voldaan te worden.
 • Afmetingen van het bed: een 2 persoons bed is over het algemeen tussen de 1.70 en 1.90 breed, 1persoons bedden over het algemeen tussen de 80 en90 cm breed. Een twijfelaar is gemiddeld 120 tot 140 breed.
 • Babybedje/Kinderstoel, indien aanwezig, dient bij boeken gereserveerd te worden.
 • Elektriciteit, Italië heeft een voltage van 220volt, echter niet elke stekker past in het stopcontact, met name de geaarde stekkers passen niet, hier dient u een verloop stekker voor mee te nemen. De prijs van energie ligt vele malen hoger dan in de rest van Europa. In de huizen waar u de elektriciteit apart moet afrekenen dient u hier rekening mee te houden en, om niet met een hoge rekening geconfronteerd te worden, lichten en verwarming bij vertrek uit te doen. In sommige huizen is het niet mogelijk om op hetzelfde moment meerdere elektrische apparaten te gebruiken ( bv oven en afwasmachine).
 • Water is in de prijs inbegrepen. In de zomer kan het gebeuren dat door de hoge temperaturen er een water tekort optreedt en het water door de lokale overheid tijdelijk wordt afgesloten De huiseigenaars kunnen hier niet aan doen. Sommige huizen betrekken hun water uit een bron, deze blijft dan wel in werking. Wij adviseren onze clienten behoedzaam met het water om te gaan.
 • Verwarming, open haard, verwarming is niet in de prijs inbegrepen, de prijs is doorgaans vastgesteld op een bedrag per uur, dit bedrag vindt u in de huurovereenkomst. In Italië is de verwarming per wet geregeld en vaak door de locale overheid alleen toegestaan in de maanden Oktober tot eind April. Hout voor de openhaard kan vaak ter plekke worden aangeschaft en zit niet in de huurprijs.
 • Barbecue is meestal aanwezig, de barbecue kan in grootte verschillen is soms ingebouwd en soms verrijdbaar. Houtskool voor de barbecue dient u zelf aan te schaffen, te koop in de meeste supermarkten. Het kan voorkomen dat vanwege grote droogte er door de lokale overheid een verbod wordt uitgevaardigd voor het gebruik van de barbecue. Als dit het dit geval is zal de eigenaar zijn clienten hierover inlichten. Wij, noch de eigenaren, kunnen hiervoor aansprakelijk gesteld worden.
 • Eindschoonmaak, de eindschoonmaak zit meestal in de prijs inbegrepen, indien dit niet het geval is staat dit op de huurovereenkomst aangegeven en wordt het bedrag voor de eindschoonmaak ingehouden van de borgsom. In sommige gevallen dient de eindschoonmaak vooraf voldaan te worden.
 • Huisdieren, over het algemeen staat in de beschrijving aangegeven of huisdieren zijn toegelaten. Als u een huisdier wilt meenemen dient u dit bij de boeking te vermelden, een huisdier wordt alleen toegelaten met toestemming van de eigenaar, dit moet vermeld worden op de huurovereenkomst. Sommige eigenaren rekenen een supplement voor de aanwezigheid van een huisdier, de hoogte hiervan is terug te vinden in de huurovereenkomst. Huisdieren mogen nooit in het zwembad.
 • Geluid, de meeste van onze huizen liggen op het platteland, echter totale stilte kan niet gegarandeerd worden. Er kan landbouw grond zijn die bewerkt moet worden en kunt u geluid horen van de hieraan verbonden activiteiten. Ook is het mogelijk u geluid kunt horen van dieren van de in de omgeving gelegen boerderijen. Kerkklokken kunnen op verschillende tijden geluid worden.
 • Wegen, veel van onze huizen worden bereikt via onverharde wegen, de conditie van die wegen is niet altijd even goed vanwege de weersomstandigheden. Omdat de toegangswegen vaak niet aan de eigenaar behoren maar onderhouden worden door de lokale overheid, kan de eigenaar vaak weinig doen aan de staat van de toegangsweg. Homes to Remember noch de eigenaar kan verantwoordelijk gesteld worden voor enige schade aan de auto ten gevolge van de wegen.
 • Navigatie systemen, meer en meer wordt gebruik gemaakt van navigatie systemen, wij raden u met klem aan vooral uw route beschrijving mee te nemen. De accommodaties liggen vaak op plekken die niet gevonden worden door het navigatie systeem en de kans bestaat dat u verdwaalt. Het wordt dan voor de eigenaar of contact persoon op de dag van aankomst erg moeilijk u weer naar de goede weg te begeleiden.

Uitgelicht

Homes to Remember, specialist in de verhuur van vakantiewoningen in Italië
Tel. (0294) 261678, e-mail info@homes2remember.nl
Voorwaarden|Sitemap
echo '
'	;